Bevanda s veleposlanicima EU razgovarao o europskom putu BiH

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas šefa Delegacije Europske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU za BiH Lars-Gunnar Wigemarka, njegovog zamjenika Renza Daviddija, te veleposlanike Italije i SR Njemačke Ruggera Corriasa i Christiana Hellbacha.

Tijekom sastanka razgovaralo se o aktivnostima u svezi provođenja Reformske agende, prilagodbe Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) i efikasnom mehanizmu koordinacije.

Ministar Bevanda naglasio je da je koordinacijski mehanizam već usvojen od svih razina vlasti, te da ga treba prilagoditi odredbama SSP-a na čemu se intenzivno radi.

Na sastanku je istaknuto da ekonomske reforme trebaju biti prioritet u radu, kako bi se ubrzao ekonomski rast i otvorio prostor za investicije u BiH.

Ministar Bevanda ocijenio je da je dobro što je proračun za ovu godinu usvojen na vrijeme čime je omogućeno normalno funkcioniranje institucija  BiH, te da je bilo određenih uvećanja proračuna za institucije koje imaju nadležnosti u procesu europskih integracija.

Wigemark je naglasio da će Delegacija EU u BiH nastaviti da pruža podršku  Bosni i Hercegovini na njenom europskom putu.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*