Donacija vrijedna milion KM: Zenička bolnica dobila potpuno novi odjel za majke i bebe

Služba za ženske bolesti, perinatologiju i neonatologiju JU Kantonalna bolnica Zenica danas je i zvanično dobila odjel koji je obnovila kompanija “Howon otomotiv” uz pomoć turske općine Kartepe, javlja Anadolu Agency (AA).

Tokom obnove odjela zeničke bolnice nabavljen je potpuno novi medicinski namještaj, kompletna operaciona sala, porođajni stolovi, ginekološte stolice, 67 električnih kreveta i druga oprema.

Svečanost zvanične primopredaje obnovljenog odjela održana je danas u holu Kantonalne bolnice Zenica uz prisustvo velikog broja zvanica Republike Turske i Bosne i Hercegovine. Svečanosti su prisustvovali i brojni ljekari KBZ, te predstavnici političkog, kulturnog i društvenog života Zenice.

Na početku svečanosti, zvanicama se obratio Rasim Skomorac, v.d. direktora Kantonalne bolnice u Zenici.

On se zahvalio svima koji su učestvovali u projektu, od gradskih i kantonalnih vlasti te prijatelja projekta do uposlenika KBZ.

Gradonačelnik Zenice Husejin Smajlović rekao je kako se nada daljnim ulaganjima investitora iz Turske.

Premijer Vlade Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević rekao je kako će se ovom donacijom povećati kvalitet usluge svim pacijentima.

Premijer ZDK izrazio je zahvalnost načelniku Općine Kartepe te gradonačelniku Zenice napomenuvši da je od potpisivanja protokola do realizacije projekta proteklo kratko vrijeme.

Ambasador republike Turske u Bosni i Hercegovini Cihad Erginay je rekao kako se nada da se saradnja neće ograničiti samo na prostor Zenice, nego da će se proširiti u cijeloj BiH.

Nakon presijecanja crvene trake kojom je zvanično otvoren novi odjel Službe za za ženske bolesti, perinatologiju i neonatologiju, svi prisutni su obišli obnovljeni odjel kako bi uvidjeli promjene koje su se zahvaljujući ovoj donaciji desile.

(Anadolu Agency)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*