Da li će Tužiteljstvo zatražiti jednomjesečni pritvor za Fahrudina Radončića?

Tužiteljstvo BiH danas bi moglo zatražiti pritvor za lidera Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića. Moguće je da Tužiteljstvo zatraži i neke druge mjere, ali je jednomjesečni pritvor najvjerovatnija varijanta.

Na koji korak će se odlučiti Tužiteljstvo znaće se nakon ročišta pred Sudom BiH koje je zakazano za danas iza 14 sati.

Jučer su branitelji Fahrudina Radončića skandaloznom ocijenili činjenicu da je u optužnicu nenadano ubačena još jedna tačka, pa zbog toga nisu ni potpisali zapisnik sa saslušanja koje je obavljeno nakon što je Radončić prebačen iz SIPA-e u Tužiteljstvo BiH.

Advokatica Vasvija Vidović je istakla kako je vrlo teško opisati sve što se događa oko slučaja “Radončić”.

“Od trenutka kada smo krenuli od SIPA-e do Tužiteljstva, dodana je još jedna optužba, iako nije jasno zbog čega je uopće uhapšen i nije mu rečeno. Očigledno je da se nekome nije svidjelo ovo što je do sada bilo, te je moralo biti još optužbi. Očigledno je ovo do sada bilo previše blago. Možda to nije ni tužitelj Božo Mihajlović, nego neko ko stoji iza njega”, kazala je Vidović.

Radončić, koji je saslušan i u SIPA-i, u startu je negirao sve navode koji mu se stavljaju na teret i bilo kakvo ometanje rada pravosuđa.

Postupajući prema nalogu Tužiteljstva BiH, policijski službenici SIPA-e prije dva dana su uhapsili predsjednika SBB-a i bivšeg ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića, koji je osumnjičen za kazneno djelo ometanje rada pravosuđa.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*