Sutra „Izbor sportiste Tuzlanskog kantona 2015“

Tradicionalna manifestacija „Izbor sportiste Tuzlanskog kantona 2015“ biće održana u četvrtak u Bosanskom kulturnom centru Tuzla. Tim povodom organizator Sportski savez Tuzlanskog kantona održao je press konferenciju, na kojoj su izneseni detalji oko same organizacije.

Najbolji sportisti, sportiskinje i sportski kolektivi će se i ove godine birati u 10 kategorija u validnom i invalidnom sportu, a najviše prijava stiglo je iz atletike i borilačkih sportova. Pored ovoga, biće dodijeljena specijalna priznanja i zahvalnice. Kako je kazao generalni sekretar Sportskog saveza Tuzlanskog kantona Jadran Lasetović, ocjenjivački žiri na čelu sa Senadom Salkićem već je rangirao najuspješnije, čime je sve spremno za početak manifestacije.

Pokrovitelj manifestacije je Vlada Tuzlanskog kantona, i prema riječima ministra za obrazovanje, nauke, kulture i sporta Zlatana Muratovića, ovakve manifestacije trebaju biti podstrek svim sportistima i sportskim radnicima, u ostvarivanju što boljih rezultata.

Kada je riječ o zabavnom dijelu programa, manifestaciju će uveličati Amel Ćurić i Maid Hećimović, sopranistica Dženana Huseinagić Sivić, plesna grupa „Pop Lock“ Tuzla i učenici Srednje muzičke škole Tuzla. „Izbor sportiste Tuzlanskog kantona 2015“, održat će se u četvrtak u 19 sati i 30 minuta u Velikoj sali BKC-a Tuzla, a ulaz za sve posjetioce je besplatan.

U okviru manifestacije iz štampe će izaći i osmi broj sportskog magazina „Trijumf“.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*