Slučaj Radončić: Tužilaštvo čita 120 stranica razgovora

U toku je ročište na Sudu BiH u slučaju protiv Fahrudina Radončića na kojem tužilaštvo iznosi detalje o onome što stoji u optužnici, a to je kako tvrdi tužitelj da su utjecali na svjedokinju Azru Sarić i o tome kako je Nermana Hadžijahić imenovana za ambasadoricu BiH u Sloveniji.

Na početku je odbrana Fahrudina Radončića, odnosno advokatski tim, tražio izuzeće postupajućeg tužitelja Bože Mihajlovića, te su rekli kako su prije ročišta dobili obimnu dokumentaciju koju nisu mogli proučiti.

Radončićeva odbrana zatražila je da se sa Suda na Kosovu pribavi iskaz Azre Sarić. Sutkinja Tatjana Kosović kazala je da o izuzeću tužitelja u ovom slučaju odlučuje glavni tužitelj.

Tužitelj Mihajlović je potvrdio da Tužilaštvo BiH provodi istragu protiv Radončića i drugih, ali je također potvrdio da se istraga protiv Fahrudina Radončića provodi od 2014. godine.

Tokom prvog dijela ročišta, tužilački tim je čitao korespodenciju, razgovore i SMS poruke između Fahrudina Radončića, Bakira Dautbašića i Bilsene Šahman.

Također, govorio je i o sastancima Dautbašića sa Hadžijahićem čija je supruga imenovana za ambasadoricu BiH u Sloveniji.

Nakon sat vremena čitanja SMS poruka i razgovora između navedenog trojca sutkinja je prekinula čitanje i pitala Tužilaštvo da li namjeravaju čitati svih 120 stranica razgovora.

Tužilac je rekao da je veoma važno da se sve pročita, nakon čega je nastavljeno čitanje, a zatim je napravljena pauza.

Nakon pauze nastavlja se ročište na Sudu BiH.

(RTV7/N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*