Vlada TK: Intervencije javnim preduzećima i privrednim društvima u 2016.godini

Vlada TK donijela je Odluku o davanju saglasnosti na Program rasporeda sredstava sa potrošačke jedinice “Intervencije javnim preduzećima i privrednim društvima”. Istaknuto je da će ministarsvo i dalje nastaviti plaćati troškove zdravstvenog osiguranja za radnike preduzeća koji to nisu u stanju, a za koje je Vlada preuzela obavezu. Na taj će spisak biti dodati i radnici „Konjuha“ Živinice i „Revoma“ Dobošnica.

Vlada je prihvatila Informaciju o finansijskoj konsolidaciji privrednog društva Rudnik soli „TUZLA” d.d. Tuzla. Istaknuto je da je riječ o jedinoj firmi sa ovog prostora u kojoj finansijska konsolidacija daje rezultate.

Ministar industrije, energetike i rudarstva TK Srđan Mićanović prokomentarisao je i aktuelnu situaciju u „Livnici čelika“ Tuzla čiji radnici od ponedjeljka štrajkuju glađu. Kazao je da je „Bosnia Valves“ u 100%-nom vlasništvu „Livnice čelika“ Tuzla u stečaju, a „Livnica čelika“ je u vlasništvu stečajnih povjerilaca, tako da Vlada TK ne može mnogo uraditi za ove radnike, niti im ispletiti platu koju traže.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*