Pobjeda Slobode nad Podrinjem

Prvi test meč priprema prvotimci Slobode su odigrali u Etnoselu “Stanišić” protiv ekipe Podrinja iz Janje.

Husref Musemić je utakmicu započeo sa sljedećom postavom: Pirić na golu, Todorović, Škahić, Mehmedagić i Ivetić u zadnjoj liniji, Sarić, Kiso, Zeba, Veselinović i Govedarica u veznom redu, te Ahmetović u vrhu napada.

Crveno – crni su od prvog minuta krenuli ofanzivno ka golu protivnika. Dobre prilike za poentiranje imali su Govedarica i Veselinović, no golman Podrinja bio je raspoložen za čuvanje svoje mreže. Ipak, u 23. minuti Podrinje je kapituliralo. Zeba je šutirao ka golu Janjaraca, golman Podrinja brani njegov udarac, a odbijanac naš kapiten proslijeđuje do Ahmetovića. Našem najboljem strijelcu je ostao lakši dio posla – da loptu pospremi u nebranjenu mrežu protivnika. Nakon pogotka naš tim nastavlja sa atacima ka golu Podrinja, no prilike nisu iskorištene.

U drugom poluvremenu Musemić je na teren izveo novu postavu. Na golu je stajao Hamzabegović, zadnju liniju su činili Efendić, Kostić, Salihović, Lakičević, vezni red Mehidić, Pršeš, Ordagić, Stjepanović, Haurdić, a u vrhu napada igrao je Krpić.

Crveno – crni II nastavili su sa ofanzivom ka golu Podrinja, no protivnik je uspješno odolijevao seriji ataka. Naši prvotimci su imali dobrih prilika, no vidljivo je da su pripreme tek počele, pa “teške noge” smanjuju koncentraciju u situacijama kada se po običaju poentira. Drugi dio obilježile su šanse Ordagića i Krpića, no golman Podrinja je uspio sačuvati svoju mrežu. Dobre prilike imali su i Haurdić, Salihović i Efendić, no Crveno – crni nisu povećali vodstvo. Na koncu meč je okončan pobjedom našeg tima 1:0.

(FKSloboda/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*