BIT centar: Dodjela Cerifikata studentima za učešće u programu «Moja praksa»

Danas je u BIT Centru Tuzla održana ceremonija dodjele Cerifikata za učešće u programu “Moja praksa“. Programi su namijenjeni studentima tehničkih fakulteta koji će, nakon praktične obuke iz oblasti IKT-a i poduzetnišva, dobiti mogućnost da u skladu s njihovim znanjima i vještinama provedu mjesec dana na praksi u preduzećima, radeći na stvarnim projektima.

U ovom semestru  u okviru programa «Moja praksa» su učestovali studenti Univerziteta u Tuzli. Program se provodio u dva dijela, teoretskom i praktični kada su studenti bili na praksi u firmama u trajanju do 150 sati. U četvrtom ciklusu «Moja praksa» od ukupno 52 studenta, koji su završili program, njih 50 je po prvi put imalo mogućnost da se susretne s radnim okruženjem u nekoj od firmi.

BIT Centar uz podršku projekta Američke agencije za medjunarodni razvoj (USAID) «Partnership for Innovation» i ED Centra Sarajevo, implementira program praktične obuke iz oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) za mlade «Moja praksa» i program pripreme za poslovno okruženje «Work Ready Now!».

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*