Vidović: Uložit ćemo žalbu na odluku Suda BiH o pritvoru

Advokatica Vasvija Vidović, iz tima odbrane Fahrudina Radončića, kojem je Sud BiH odredio pritvor u trajanju od 30 dana, je rekla kako će na ovu odluku biti uložena žalba, javlja Anadolu Agency (AA).

Sud BiH je, prema riječima Vidović, “dozvolio” višesatno čitanje telefonskih razgovora što je na ročištima “neubičajno.”

“Sami ste svjedoci da je sudija dozvolio da se čitaju razgovori što je neuobičajno. Vidjeli ste i da je odbrana zatražila izuzeće tužioca Mihajlovića, sutkinja je nastavila ipak rad sa tim tužiocem. Jednostavno je ignorisala naš zahtjev”, rekla je Vidović.

Prema njenim riječima, Radončića se tereti za navodno ometanje istrage i utjecanje na svjedokinju Azru Sarić, dok se u telefonskim razgovorima “vidi” kako oni govore uglavnom o političkoj situaciji u BiH.

“Smatrali smo da u interseu odbrane i Radoničića da javnost čuje da se razgovori odnose na politička zbivanja, a ne na svjedokinju. Vidjeli ste da sva ta komunikacija ima manje-više ima političku notu odnosa između Radončića i Izetbegovića. Kako god, naravno da ćemo uložitiu žalbu, da ćemo se boriti. Ako Apelaciono vijeće odbije žalbu mi cemo pisati apelaciju Ustavnom sudu, obratiti se svim organizacijama za zaštitu ljudskih prava i određenim pravim orgaizacijama koje se bave političkim progonima”, zaključila je Vidović.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*