Inicijativna grupa „Aktivno starenje“ organizovala predavanje o emocionalnim poremećajima

Inicijativna grupa „Aktivno starenje“ Mjesne zajednice „Stari grad“, danas je organizovala druženje za svoje članove, i goste iz drugih grupa sa područja Grada Tuzla. Ovom prilikom održana je edukativna radionica, te predavanje o temi emocionalni poremećaji. Cilj ovakvih druženja je da se što više starijih osoba uključi u aktivnosti grupe, kako bi im život bio sadržajniji, i kako nebi vrijeme provodili sami.

Ovom prilikom su članice Aktivnog starenja Stari grad, prezentovale svoje kreativne radove pletenja, oslikavanja na čašama, izrade nakita i dekupaža. Kako je kazala Ševala Šljivić, voditelj Inicijativne grupe „Aktivno starenje“ Stari grad, ovo je prilika da oni koji znaju, prenesu znanje o ovim tehnikama na ostale članove.

Lejla Halilović magistrica psihologije je održala predavanje kroz razgovor, o temi emocionalnim poremećajima. Kako je kazala, starije osobe se najčešće bore sa osjećajem usamljenosti ili ličnim gubicima, što se odražava na emocije.

U Inicijativnoj grupi „Aktivno starenje“ Mjesne zajednice Stari grad, i tokom ove godine planiraju organizovati brojne edukativne radionice, druženja uz muziku, kao i izlete.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*