Karatiskinje „Tuzla Sinbre“ putuju na EP na Kipar

U kiparskom gradu Limasolu održat će se Evropsko karate prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore. Iz Bosne i Hercegovine će na ovom takmičenju nastupiti 25 takmičara u svim kategorijama, a Klub borilačkih sportova „Tuzla Sinbra“ će predstavljati četiri takmičarke, te Una Selman Žilić kao selektor ženske juniorske selekcije naše zemlje.

Tim povodom u tuzlanskom klubu je organizovana press konferencija, i prema riječima selektorke Žilić, od njihovih takmičarki se uvijek očekuju medalje, te se nada da i ovoga puta neće razočarati. Dajana Crnoglavec će nastupiti za U21 reprezentaciju u kategoriji do 55 kg, Azra Bašić u kategoriji juniorki do 59 kg, Belma Omerović takođe za juniorsku selekciju do 53 kg, i u kategoriji kadeta preko 54 kg Dina Mahmud.

Nakon Evropskog prvenstva, Klub borilačkih sportova „Tuzla Sinbra“ očekuje organizacija 17. TK Opena, i 3.Memorijalnog turnira Fuad Hadžiavdić Fudo, koji će se održati povodom Dana nezavisnosti BiH. Pored toga takmičari tuzlanskog kluba krajem mjeseca putuju na Balkanski šampionat za seniore u Istanbulu.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*