Odbijena žalba, Radončić ostaje u pritvoru

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, ostaje u pritvoru, nakon što je žalbu njegovih advokata odbilo Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz ovog suda.

Apelaciono vijeće razmatralo je žalbu na određivanje jednomjesečnog pritvora Radončiću koju su uložili Dragan Barbarić i Vasvija Vidović, advokatski tim predsjednika SBB-a, navode bh. mediji.

Ranije je Sud Bosne i Hercegovine, na prijedlog Tužilaštva Bosne i Hercegovine, odredio jednomjesečni pritvor Radončiću zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ometanja istrage.

Prema riječima tužioca Bože Mihajlovića, lidera SBB-a se tereti i za udruživanje radi činjenja krivičnog djela i obećavanja nezakonite nagrade ili koristi.

Pritvor mu je određen zbog postojanja osnova sumnje kako bi optuženi na slobodi mogao utjecati na svjedoke i počiniti novo krivično djelo.

Takvom odlukom Suda Bosne i Hercegovine odbrana je bila nezadovoljna, zbog čega je i uložena žalba.

U izjavama za medije advokatica Vidović je ranije izjavljivala da će odbrana u slučaju odbijanja žalbe Apelacionog vijeća Suda Bosne i Hercegovine, uložiti žalbu i Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine.

(Novi.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*