Šunjić: protiv Irana trebamo ostaviti što bolji dojam

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine obavila je prvi trening na stadionu Pituacu u Salvadoru, u kojem će u srijedu protiv selekcije Irana odigrati posljednji meč na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. 
Trening našeg tima propustio je Muhamed Bešić zbog problema s lijevom natkoljenicom, ali po mišljenju medicinskog tima Bešić bi trebao biti spreman za utakmicu sa Iranom.

Prije početka treninga održana je pres-konferencija, a novinarima su na raspolaganju bili Vedad Ibišević i Toni Šunjić.

– Poslije utakmice sa Nigerijom ništa se pametno nema reći. Idemo kući, izgubili smo utakmicu ali trebamo se okrenuti narednom protivniku i pokušati ostaviti bolji dojam – kazao je Šunjić.

Govoreci o selekciji Irana Ibišević je kazao da je radi o dobro organizovanoj ekipi, koja će biti motovisana i u predstojećem susretu.

– Znamo da će to biti teška utakmica, nismo još zaboravili poraz od Nigerije, ali mi smo svi iskusni fudbaleri i moramo se okrenuti onome što nas čeka za dva dana, a imaćemo vremena da o tom porazu razmišljamo kasnije – kazao je Ibišević.

Jedno od pitanja odnosilo se i na njegov komentar o učinaku pojedinih igrača u duelu protiv Nigerije.

– Bez obzira na pojedince, mi dobijamo i gubimo kao ekipa. Tako smo došli i na Svjetsko prvenstvo. Ne možemo dijeliti odgovornost, kao ekipa smo zakazali i realno mi nismo igrali dovoljno dobro da prođemo u drugi krug – kazao je Ibišević.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*