Vijeće ministara BiH o Prijedlogu osnova za pregovore radi zaključivanja Protokola uz SSP

Vijeće ministara BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu trebalo bi razmatrati Prijedlog osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Protokola uz Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) između Bosne i Hercegovine i Evropske unije i Prijedlog pregovaračke pozicije Bosne i Hercegovine.

Na dnevnom redu sjednice je i Konačni prijedlog Akcionog plana za realizaciju prioriteta iz Izvještaja Evropske komisije o Bosni i Hercegovini za 2015., te Nacrt sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Turske o uzajamnoj zaštiti i razmjeni tajnih podataka o namjenskoj industriji.

Na sjednici bi trebao biti razmatran Izvještaj o radu Radne grupe za ocjenu usklađenosti propisa i praktičnog postupanja Uprave za indirektno oporezivanje i drugih organa u BiH u vezi s prijenosom novca i novčanih instrumenata preko granice, s preporukama FATF-a.

Izvještaj o učešću pripadnika Oružanih snaga BiH i policijskih službenika u operacijama podrške miru za period od 1. jula do 31. decembra 2015. također je predviđen za razmatranje prema predloženom dnevnom redu sjednice.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*