Sparsi savladali Vardu, ali Bajramović nezadovoljan igrom

Košarkaši Sparsa pobijedili su Vardu s 92:83, u susretu 20. kola Lige 12 Bosne i Hercegovine.

Sparsima ovaj meč nije imao rezultatski značaj s obzirom da su ranije osigurali učešće u Ligi 6, dok je Varda željela zadržati šanse za opstanak u elitnom društvu, ali timu iz Višegrada to nije pošlo za rukom.

Prva četvrtina utakmice koja se igrala u ”dvorani 1” Centra Skenderija u Sarajevu prikazala je dosta bolju igru domaćeg sastava koji je krajem prvih deset minuta igre imao deset poena prednosti (25:15). U tim trenucima je izgledalo da će Sparsi bez većih problema savladati Vardu, ali gosti su se u nastavku meča razigrali, te do kraja utakmice održavali rezultatsku neizvjesnost.

Domaći tim je ”prelomio” utakmicu u svoju korist tek u posljednjoj četvrtini, kada su Brown i Gajić pogodili nekoliko otvorenih šuteva za tri poena. Varda je u više navrata uspjevala stići predost sarajevskog tima, ali nije uspjela doći do konačnog trijumfa.

– Nisam zadovoljan izvedbom mog tima. Mi ove, uslovno rečeno, lakše utakmice uvijek teško privedemo kraju. Nakon što stvorimo razliku, desi nam se serija grešaka i protivnik je opet u igri. To je problem koji moramo rješavati, a ja vjerujem da možemo to ispraviti. Htjenje je bilo na nivou, ali izvedba nije – izjavio je Feni nakon utakmice trener Sparsa Mensur Bajramović.

Bajramović je najzadovoljniji bio igrom mladog bh. reprezentativca Sanija Čampare, koji je u ovom meču iskoristio minutažu i postigao devet poena.

Čampara je također bio zadovoljan svojom igrom i ukazanom prilikom, te naglašava da se nada novim minutama na parketu, iako Sparse očekuju dosta teže utakmice u Ligi 6.

– Zadovoljan sam kako je sve izgledalo. Nadam se još većoj minutaži koji bih iskoristio na najbolji mogući način. Ovo nije bila prava slika Sparsa, previše smo se opustili. U Ligi 6 će sigurno biti drugačije jer želimo ići do samog kraja – rekao je Čampara.

Najefikasniji u timu Sparsa večeras su bili Nikola Gajić i Troran Brown s po 19 postignutih poena, a Kenan Bajramović je dodao 17 poena i deset skokova. Goste iz Višegrada je predvodio Đorđe Dželetović s 23 poena i osam skokova.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*