Donna Ares Tuzlacima predstavila svoju knjigu “Soba za nikoga”

Promocija knjige ´´Soba za nikoga´´, autorice Donne Ares, upriličena je večeras u BKC-u Tuzla. Tuzlanskoj publici knjigu su predstavili, osim autorice, dr. med.sci. Adnan Delibegović – načelnik Klinike za onkologiju, hematologiju i radio terapiju UKC-a Tuzla, Albina Vicković – urednica Informativnog programa RTV Slon, te Remira Osmanović – glumica Narodnog pozorišta Tuzla.

Učesnici promocije bili su i učenici Srednje muzičke škole Tuzla.

Azra Kolaković, bh pjevačica, prvi put javno nastupa pod umjetničkim imenom Donna Ares 1997.godine na hrvatskom izboru za pjesmu Evrovizije i tako započinje veoma uspješnu muzičku karijeru istaknute i nagradjivane pjevačice, kompozitora i kantautorice, koju prekida saznanje o teškoj dijagnozi karcinoma s metastazama u poodmakloj fazi. Iako kao kompozitor i tekstopisac piše pjesme i uspješno djeluje skoro dvadeset godina, nije ni sanjala da će jednog dana napisati knjigu, ali kako sama kaže da život piše najbolje romane, svoje je spoznaje, iskustva i saznanja kroz tešku borbu za život, pretvorila u svoju prvu knjigu Soba za nikoga, u nadi da će pomoći drugim ljudima da se suoče sa svojim strahovima i ličnim borbama, ne samo s rakom i bolestima, nego i ludim tempom današnjice.

Razgovor s Donnom Ares možete poslušati i pogledati na RTV7 u subotu, 20.februara, u emisiji Gost grada, sa početkom od 20 sati.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*