Crnadak organizira press konferenciju u Banjoj Luci: Dodik glavna tema?

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak održaće danas u Banjoj Luci konferenciju za novinare povodom aktuelnih političkih dešavanja u BiH, ali je sasvim jasno da će težište obraćanja biti odgovor na prijetnje koje mu je uputio predsjednik RS-a Milorad Dodik.

Podsjećamo, predsjednik RS-a je na konferenciji za novinare održanoj jučer, rekao da je ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak tokom boravka u Americi isključivo tražio da se protiv njega povede široka, velika istraga i progon koji bi trebalo da ga onemogući da bilo šta radi.

“To nije politički zahtjev. To smatram lično i oprostiti neću”, rekao je Dodik i dodao da će raditi po motu: “Osveta se servira hladna, nikada vruća”.

Dodik je poslije nadpunio prijetnje i uvrede na račun ministra Crnatka govoreći kako je “periferna ličnost”, “nedorastao”, “skorojević”, “prolazna karikatura u političkom životu”, te “turbo izdajnik”…

Crnadak: Dodik laže!

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak odbacio je optužbe predsjednika RS-a da “ide po svijetu i priča protiv Republike Srpske”.

On je istakao da su najveći izdajnici Republike Srpske oni koji su je opljačkali.

“Moram reći da Dodik laže. Gdje god dođem, s ponosom kažem da sam iz Republike Srpske i pričam najljepše o Republici Srpskoj. Čini mi se da bi Dodik želio da najljepše pričam i o njemu“, kazao je Crnadak novinarima, ali je sasvim sigurno da će danas o prijetnjama Milorada Dodika reći i mnogo više.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*