Pet razloga zbog kojih daljinski treba držati u najlonu

Legenda kaže da će daljinski upravljač za sve vrste uređaja duže trajatiukoliko ga smjestimo u neku vrstu folije, prozirne i sa definiranim dimenzijama, s ivicama izvučenim poput linije na štofanim pantalonama.

Nije poznato ko je patentirao ovaj zanimljivi izum, nekoć toliko široko rasprostranjen, a posljednjih godina tako neopravdano zapostavljen. Ali pouzdano se zna da probijanje rupice na vrhu najlona povećava učinkovitost uređaja, koji jedino u takvim uvjetima funkcionira po principu: jedna komanda – jedna promjena.

Portal Radiosarajevo.ba donosi vam pet ključnih savjeta zbog kojih bismo svoje daljinske upravljače svi trebali staviti u najlon. Čim čim prije, tim tim bolje. Idemo!

1. Djeca ga neće uprljati. U jednom prosječnom bosanskohercegovačkom domaćinstvu postoji barem milion načina da se daljinac uprlja recimo čokoladom. Stoga je ovaj fazon zlata vrijedan za porodice s malom djecom. Sigurno jedan od osnovnih razloga za najloniranje daljinskog.

2. Bolje radi. Posljednja ispitivanja Instituta za daljinske, fenove i bojlere u Teočaku potvrdila su sumnje da su daljinski mnogo produktivniji ukoliko su prekriveni tom čarobnom prozirnom navlakom. Tek tada proradit će vam i ona dugmad za koju ne znate čemu inače služe.

3. Baterije će duže trajati. Istraživanja spomenutog instituta potvrdila su da baterije traju i do tri puta duže nego inače ukoliko je daljinski presvučen u najlon. Stoga bi ovaj fazon morali obilato koristiti i oni kojima je inače mrsko mijenjati baterije kad im se približi kraj. Važna napomena: nikada ne lupajte pozadinu daljinskog rukom ukoliko ne radi, mogli biste oštetiti najlon!

4. Štiti od upada mrva među tipke. Ukoliko daljinski zauzima mjesto na stolu dok jedete vaše jelo, onda je realna opcija da među tipkama završi poneki komadić hljeba. Onda imate problem jer čačkalicom ili bašlijom morate vaditi strana tijela, a ako imate najlon na daljinskom, lako ćete zaobići ovaj problem.

5. Životinje ne vole najlon pa će tako zaobići i vaš daljinski. Ako imate kućnog ljubimca, savjet za najloniranje daljinca posebno će vam značiti. Koliko puta je vaš razigrani pas odnio daljinski i sakrio ga negdje u kući? E sada je vrijeme da se tome stane u kraj.

Šta reći osim: nabavite najlon za vaš daljinski čim prije!

(Radiosarajevo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*