British Prime Minister David Cameron arrives for the second day of an EU summit meeting on the so-called Brexit at the European Union headquarters in Brussels, on February 19, 2016. Weary EU leaders take up the cudgels for a second day on February 19, still with "a lot of work to do" to prevent Britain becoming the first country to crash out of the bloc. AFP PHOTO / STEPHANE DE SAKUTIN / AFP / STEPHANE DE SAKUTIN

Cameron: Britanski referendum o ostanku u EU 23. juna

Premijer David Cameron rekao je da će Velika Britanija istorijski referendum o ostanku u Evropskoj uniji održati 23. juna ove godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon sjednice svog kabineta u subotu Cameron je izjavio da njegovi ministri podržavaju njegova nastojanja da zadrži Veliku Britaniju unutar 28-članog bloka. Dodao je da će Velika Britanija biti sigurnija i jača unutar reformisane Evropske unije.

Cameron je pohvalio dogovor koji je Velika Britanija postigla sa evropskim partnerima u petak uvečer u Bruxellesu i rekao da sada odluku o sudbini svoje nacije u svojim rukama ima narod. Obećao je da će voditi kampanju za ostanak u evropskom bloku.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*