Košarkaška reprezentacija BiH vratila se u Tuzlu

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja je sinoć u Tel Avivu poražena od Izraela u kvalifikacijama za EP 2017. godine (76:72), vratila se večeras u Tuzlu.

Naše igračice i stručni štab iz Tel Aviva avionom su stigli u Beograd, a zatim su autobusom doputovale u Tuzlu gdje će se nastaviti pripremati za susret s Rumunkama, piše Fena.

Naša selekcija nije u tri susreta, od kojih dva u gostima, uspjela ostvariti nijednu pobjedu, ali se nadaju da će im to poći za rukom protiv Rumunije od koje su na startu kvalifikacija u Klužu nesretno poražene 67:65.

Protiv Izraela je za reprezentaciju BiH debitovala Amerikanka Linette Kizer, koja je sa 24 poena bila najefikasnija igračica našeg tima.

Selektor Goran Jovanović za ponedjeljak u 18,30 sati zakazao je trening reprezentacije u Mejdanu, dok je utakmica 4. kola grupe H kvalifikacija za EP između Bosne i Hercegovine i Rumunije na rasporedu u srijedu, 24. februara, s početkom u 19,30 sati.

U drugoj utakmici naše grupe u Tel Avivu, također 24. februara, igraju Izrael – Turska.

Na tabeli grupe H vodi Turska sa 6 bodova (3-0), ispred Rumunije sa 5 (2-1), Izrael ima 4 (1-2), dok je BiH posljednja sa 3 boda (0-3).

(oslobodjenje)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*