Podignuta optužnica protiv bivšeg direktora Željeznica FBiH i ostalih

Županijsko tužiteljstvo u Sarajevu danas je podiglo optužnicu u predmetu “Željeznice FBiH” protiv Narcisa Džumhura, Seje Ramića, Smaje Salketića, Ninoslava Lučića, Ericha Šandora, Svetlane Mujkanović, Zufera Vlajčića, Nasira Silajdžića i pravnoe osobe TŽV “Gredelj” d.o.o. Sarajevo.

Osumnjičeni su za kazneno djelo zloporabe položaja ili ovlaštenja, kazneno djelo sklapanje štetnog ugovora, te kazneno djelo krivotvorenje službene isprave.

“Osumnjičeni se terete da su u razdoblju od 2008. do 2010. godine zlorabili službeni položaj, krivotvorili službenu dokumentaciju i sačinjavali štetne ugovore za modernizaciju, popravku i nepredviđene radove na lokomotivama u vlasništvu JP ‘Željeznice FBiH’.

Tako su ovo poduzeće oštetili za iznos od preko 4,5 milijuna maraka.

Županijsko tužiteljstvo Sarajevo u optužnici je predložilo Županijskom sudu u Sarajevu privremene mjere osiguranja, odnosno zabranu otuđenja ili opterećenja imovine”, navodi se u priopćenju Tužiteljstva.

U istrazi i dokumentiranju navedenih kaznenih djela značajnu ulogu imali su službenici Federalne uprave policije. Optužnica je proslijeđena Županijskom sudu u Sarajevu na potvrđivanje.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*