Vijeće ministara BiH o situaciji nakon poplava

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine koja je prošle sedmice otkazana zbog nedostatka kvoruma, zakazana je za danas, a ministri bi trebali razmatrati aktuelnu situaciju nakon poplava u BiH koje su se dogodile u maju te realizaciju zaključaka Vijeća ministara BiH u vezi s tim.

Ministri bi trebali razmatrati i Izvještaj o radu Koordinacionog tijela Bosne i Hercegovine za zaštitu i spašavanje od prirodnih ili drugih nesreća u BiH.

Trebala bi biti razmatrana i Informacija o potrebi namjenskog usmjeravanja sredstava – Granta za finansiranje prava iz Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma za potrebe saniranja posljedica poplava – elementarnih nepogoda u BiH čiji je predlagač Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Na predloženom dnevnom redu bio je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2014. godinu.

Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o politici direktnih stranih ulaganja u Bosni i Hercegovini i Nacrt zakona o carinskoj politici BiH, koje je predložilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, također je na dnevnom redu sjednice.

Bit će razmatran i Izvještaj o aktivnostima na rješavanju spora nastalog na Projektu “Međudržavni most Svilaj na autocesti na koridoru 5-C” i Plan narednih aktivnosti.

Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti za aktivnosti i projekte Evropske investicione banke u Bosni i Hercegovini – odobravanje kredita te Prijedlog odluke o upravljanju tarifnim kvotama za poljoprivredne proizvode također je na dnevnom redu sjednice.

Bit će razmotren i Prijedlog odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određene robe do 31. decembra što je predložilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*