Skupština TK usvojila Zakon o zaštiti od buke

Skupština Tuzlanskog kantona danas je usvojila Zakon o zaštiti od buke. Razlog za donošenje ovog Zakona na kantonalnom nivou je potreba da se otklone pojedini nedostaci federalnog zakona iz 2012.godine, a kako bi on bio primjenjiv u praksi.

To se posebno odnosi na inspekcijski nadzor, koji će od sada biti podijeljen po oblastima. Osim toga, Zakon predviđa strožije kazne za prekršaje u ovoj oblasti, a one će se kretati od 100 do 10.000 KM u zavisnosti od toga da li je riječ o fizičkom licu ili pravnom subjektu.

Usvojen je takođe i Zakon o dopunama Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu na području TK, kao i prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmjeni Statuta Zavoda za javno zdravstvo TK.

Pred poslanicima je i Izvještaj o radu Kantonalne agencije za privatizaciju Tuzla za prošlu godinu, Izvještaj o realizaciji novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2015.godini, kao i Izvještaj o radu Pedagoškog zavoda TK za prošlu godinu.

(RTV7)

Jedan komentar

  1. U IME STANARA ZGRADE TITOVA 203.

    TO JE KRASNO, NAPOKON SE I O BUCI RAZMIŠLJA. MOJE PITANJE JE KAKO IZBJEĆI BUKU OD SILNOG SAOBRAĆAJA NA RASKRSNICI KOJA VODI PREMA SLAVINOVIĆIMA, PREMA I OD SOLINE, PREMA GRADU I IZ GRADA. PA TO JE NEMOGUĆA BUKA. MI KOJI STANUJEMO NA TOM RASKRŠĆU OČEKUJEMO RAZUMIJEVANJE I BAREM POČETAK RAZMIŠLJANJA GDJE ODVESTI PUT BAREM PREMA SLAVINOIĆIMA I IZ SLAVINOVIĆA. O TOME SE PRIAČALO UOČI RATA I NEPOSREDNO PO RATU. MOLIMO VAS DA NEŠTO NA TOME URADITE. STANARI TITOVE 203, ČIJE SU SPAVAČE SOBE IZLOŽENE BAŠ NA TOM MJESTU.
    HVALA. OČEKUJEMO AKO NIŠTA, NADU ZA NEKO VRIJEME.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*