Gimnazija „Ismet Mujezinović“ obilježava Svjetski dan matematike

Svjetski dan matematike obilježava se prve srijede u mjesecu martu. Tog dana održava se internetsko takmičenje u matematici, na koje se mogu prijaviti učenici iz cijelog svijeta bez obzira na nivo znanja, što ga čini jednim od najvećih globalnih obrazovnih događaja. Ovaj dan je obilježen i u Tuzli, prigodnim programom koji je organizovao Aktiv matematike Gimnazije „Ismet Mujezinović“ Tuzla.

Program obilježavanja počeo je obilaskom štićenika „Doma za djecu bez roditeljskog staranja“ Tuzla, i djeci smještenoj na odjeljenju Pedijatrije u Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla. Tom prilikom učenici izborne nastave četvrtog razreda Gimnazije „Ismet Mujezinović“, održali su prilagođene radionice, kako bi zabavili mališane i naučili ih nešto novo.

U okviru obilježavanja Svjetskog dana matematike, u ovoj tuzlanskoj gimnaziji krajem dana biće održano „Veče matematike“. Kroz interaktivnu radionicu i različite mozgalice, sudoku križaljke, šibice, zlatni presjek, rubikove kocke, učenici i njihovi roditelji na zabavan način će upoznati ovu nauku.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*