Predsjedništvo BiH danas o Izvještaju o radu Ministarstva odbrane

Predsjedništvo BiH razmatrat će danas Izvještaj o radu Ministarstva odbrane BiH za 2015. godinu. Na dnevnom redu sjednice bit će i Izvještaj Ministarstva pravde BiH o radu Komisije za pomilovanje za period januar-decembar 2015. godine.

Pred članovima Predsjedništva BiH naći će se i Prijedlog odluke o imenovanju šefa dijela kontingenta Oružanih snaga BiH u operaciji “Odlučna podrška” u Afganistanu.

Bit će riječi i o pozivu za učešće na prvom Svjetskom humanitarnom samitu u Istanbulu od 23. do 24. maja.

Predsjedništvo BiH razmotrit će Prijedlog odluke o prihvatanju sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije o međunarodnom drumskom prevozu putnika i tereta.

Na dnevnom redu su i prijedlozi odluka o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Dodatnog protokola 5 Sporazuma o izmjeni i pristupanju Centralnoevropskom sporazumu o slobodnoj trgovini, Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Turske o saradnji u vojnoj obuci i Protokola o saradnji u traženju nestalih lica između Vijeća ministara BiH i Vlade Crne Gore.

Pred članovima Predsjedništva naći će se i prijedlozi odluka o ratifikaciji Sporazuma između BiH i Evropske unije o uspostavljanju okvira za učešće BiH u operacijama Evropske unije za upravljanje krizama, Memoranduma o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije o saradnji u oblasti telekomunikacija i Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije o saradnji u oblasti zaštite okoline i održivog razvoja.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*