Kup BiH: Sloboda na Tušnju slavila protiv Sarajeva sa 2:1

Sloboda je pobijedila Sarajevo na Tušnju (2:1) u prvoj utakmici četvrtine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Prvi pokušaj imala je Sloboda kada je u trećoj minuti šutirao Zeba. Tri minute poslije Emerson je loše izveo slobodan udarac. Veliku šansu Tuzlaci su imali u osmoj minuti kada je Veselinović centrirao sa desne strane, a Krpić nije stigao na loptu.

Sloboda je imala više loptu u svom posjedu, a u 23. minuti Ordagić je prošao dva igrača Bordo kluba i sam izašao na Pavlovića, ali je nesebično dodao Krpiću, koji je pogodio za vodstvo Tuzlaka protiv svog bivšeg kluba.

Dobru šansu tim sa Koševa imao je u 34. minuti kada je Duljević centrirao sa lijeve strane, ali je Benko sa pet metara šutirao pored gola. Iz neposredne blizine promašio je i Amer Bekić u 39. minuti. U finišu poluvremena domaći su tražili penal, nakon što je oboren Ordagić.

Sloboda je početkom drugog dijela došla do drugog gola, a u 54. minuti sjajno iz slobodnjaka pogodio je Zeba. Benko je u 70. minuti šutirao, no odbrana domaćih je to izblokirala. Veselinović je pokušao sa 25 metara u 72. minuti, ali Pavlović je to odbranio.

Kovačević je pokušao u 79. minuti, ali je njegov udarac otišao preko gola. U 82. minuti dosuđen je penal za Sarajevo. Loptu u ruke je uzeo Okić i pogodio za 2:1. Bordo tim je u finišu utakmice mogao doći do izjednačenja, ali je iz dobre situacije promašio Okić.

U posljednjim trenucima Zeba nije iskoristio dobru šansu, jer se spetljao sa Ahmetovićem, tako da je ostalo 2:1.

Sloboda – Sarajevo 2:1 (Krpić 23’, Zeba 54’ / Okić 83’) 

Stadion: Gradski stadion Tušanj (Tuzla). Gledalaca: . Sudija: . Žuti kartoni: Kostić, Stjepanović, Zeba, Efendić, Veselinović (Sloboda), Al. Bekić (Sarajevo).

SLOBODA: Pirić, Kostić, Efendić, Krpić (od 65. minute Ahmetović), Zeba, Ivetić, Sarić, Mehgmedagić, Ordagić, Stjepanović i Veselinović.

SARAJEVO: Pavlović, Kadušić, Rustemović, Kovačević, Duljević, Emerson, Bekič Al., Benko(od 77. minute Okić), Barbarić, Bekić Am. (od 65. minute Harba) i Simeunović (od 46. minute Cesar).

(SCSport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*