Kup BiH: Sarajevo i Sloboda vodit će večeras na Koševu bitku za polufinale

Uzvratna utakmica četvrtfinala Kupa BiH između Sarajeva i Slobode igra se večeras na stadionu Asim Ferhatović Hase.

U prvom meču Tuzlaci su slavili rezultatom 2:1. Zbog svega što se dešavalo na stadionu Tušanj prije šest dana u ovom dvoboju bit će pojačane mjere sigurnosti.

Za Bordo tim je ovo izuzetno važna utakmica. Meč na najvećem bh. stadionu će popraviti ili dodatno otežati situaciju Miodragu Ješiću kojem polako kopni podrška navijača. Ako Sarajevo ne izbori plasman u polufinale, bit će napeto u timu sa Koševa. Iako je na pres konferenciji koja je održana u ponedjeljak direktor Bordo tima Dino Selimović naglasio kako Ješić ima podršku Vincenta Tana, neuspjeh u najmasovnijem takmičenju će donijeti nove potrese.

Ješić: Cilj je plasman među četiri najbolje ekipe

S druge strane, Sloboda igra sjajno i eventualna eliminacija neće poremetiti planove. Husref Musemić sjajno vodi tuzlanski klub. Lideri su u prvenstvu, igraju disciplinovano i izuzetno su neugodni svakom suparniku.

Pred uzvratni dvoboj u bordo svlačinoci razmišljaju samo o pobjedi.

“U Tuzli je odigrano prvo poluvrijeme, a naš cilj je plasman u polufinale Kupa BiH. Ja sam svjesno utakmicu u Prijedoru podredio ovoj jer je raspored takav da u 13 dana igramo pet utakmica, te smo stoga rotirali sastav. To se posebno odnosi na ofanzivnu liniju gdje su Cesar, Benko i Bekić dobili skoro identičnu minutažu. Htjeli smo da igrači svježi dočekaju ovu utakmicu, a kada se ona završi vidjet ćemo da li smo bili u pravu”, naglasio je prvi šef struke Bordo tima Miodrag Ješić.

Prvotimac Edin Rustemović je izjavio kako se nada da će ekipa proći u polufinale Kupa BiH: “Očekujem da damo svoj maksimum. Ekipa vjeruje u prolaz i vjerujemo jedan u drugog. Dat ćemo maksimum da izborimo polufinale i vjerujemo u prolaz uz maksimalan trud i angažman”.

Musemić: Želim da sve protekne u fer i sportskoj borbi

Ješić i Musemić sastaju se treći put ove sezone. U prvenstvenom okršaju srbijanski stručnjak je bio uspješniji, Sarajevo je slavilo 1:0 na Koševu. Jedan od najboljih bh. trenera nadmudrio je stratega Sarajeva u Kupu BiH i pobijedio 2:1.

“Sastaju se dvije ekipe koje žele ići dokraja. Neko će otpasti, nogomet će se igrati i poslije, neće biti smak svijeta za onog ko ne prođe. Jedino što želim je da sve protekne u fer i sportskoj borbi”, istakao je Musemić koji je lišen usluga povrijeđenog Harisa Mehmedagića, Ibrahima Škahića, te Anesa Haurdića koji ne može u kupu nastupati za Tuzlake.

Tuzlaci igraju dobro u proljetnom dijelu sezone. Upisali su tri pobjede i jedan remi (uključujući prvenstvo i kup). Ekipa je izvanredno fizički spremna što se najbolje moglo vidjeti u Vitezu kada su preokrenuli rezultat u drugom poluvremenu. Jedan od najzaslužnijih za to je Almir Seferović, kondicioni trener Slobode. Zanimljivo, ovaj stručnjak nekoliko prethodnih godina je radio u Sarajevu, a bio je na Koševu zajedno sa Husrefom Musemićem. Ipak, večeras će biti na suprotnoj starni.

“Sigurno da će biti emocija. Navikao sam na Koševu da idem na domaću klupu. Sada sam gost i bit će neobično. Imamo dobar rezultat i sigurno da nećemo srljati. U kratkom razdoblju igramo nekoliko izuzetno teških utakmica, ali ekipa je spremna da odgovori na sve izazove”, istakao je za Klix.ba Seferović.

Utakmica počinje u 18:00 sati, a glavni sudija ovog meča je Ognjen Valjić. Banjalučkom arbitru će asistirati Senad Ibrišimbegović i Elvis Prošić. Četvrti sudija je Asmir Budimlić, a dodatne sudije iza golova su Dragan Petrović i Husein Terzić.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*