Nakon niza tmurnih dana stiže nam sunce

Nakon niza tmurnih dana sunce se u ponedjeljak pojavilo prvo na sjeveru i sjeverozapadu Bosne (Bihać, Prijedor) a trend smanjenja oblačnosti se polako širi prema centralnoj Bosni.

Zbog odmicanja ciklone i tek rubnim uspostavljanjem polja povišenog vazdušnog pritiska utorak može donijeti djelimice ili barem pretežno sunčano vrijeme, osobito na sjeverozapadu Bosne, prognoziraNedim Sladić.

No zbog poremećaja u vidu blage, gotovo i neprimjetne fronte na sjeveru i sjeverozapadu se očekuju padavine, dok će prema jugu te količine biti sve manje i manje, ali neće se vidno razlikovati u odnosu na sjever.

Uglavnom radit će se o vrijednostima između 2 i 10 litara u čitavoj zemlji.

Nažalost, ovakav trend se nastavlja i kroz srijedu, ali samo još prijepodne.

U prijepodnevnim satima srijede počet će razvedravanje sa sjeverozapada Bosne prema središnjim i južnim krajevima države, tako da će sjeverna polovica poslijepodne ipak uživati u nešto sunčanijem vremenu u odnosu na južnu polovicu.

Krajem dana razvedravanje dolazi i u centralnu Bosnu i naredna tri dana, počev od četvrtka pa sve do nedjelje uživat ćemo u suncu i prosječnim temperaturama koje će biti vrlo ugodne.

U nedjelju kraj dana donosi naoblačenje, što bi, istina još nesigurno, donijelo ponovo novo naoblačenje sa sjevera i nove padavine, no to o tom potom jer do nedjelje ima još dosta vremena.

(MOJportal)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*