Vijećnici OV Tuzla osudili organizovanje dočeka ratnom zločincu

Na sjednici Općinskog vijeća jednoglasno je osuđeno organizovanje javnog dočeka ratnom zločincu Dariju Kordiću, kao čin potpirivanja netrpeljivosti i mržnje. Od nadležnih organa vijećnici traže da ispitaju ima li u ovom slučaju elemenata krivičnog djela, u cilju sprečavanja daljeg ugrožavanja suživota u Bosni i Hercegovini.

Što se tiče tekućih pitanja najviše prostora vijećnici su dali tački koja se odnosi na Analizu visine novčanih primanja direktora i ostalih uposlenika u javnim preduzećima i ustanovama, kao i zapošljavanju u javnim i drugim preduzećima, čemu će se u narednom periodu posvetiti više pažnje.

Između ostalog, istaknuto je da je urađeno puno i na transparentnosti rada vijećnika, samim tim što građani mogu pratiti snimke sjednica na televiziji 7 kao i na nekoliko portala.

Općinsko vijeće danas je jednoglasno usvojilo i informaciju o dokumentu okvirnog Budžeta općine Tuzla za period 2015-2017. godina. Na sjednici je istaknuto da se ovaj dokument ozbiljno bavi ekonomskim oporavkom Općine Tuzla.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.