Potpisani ugovori za sufinansiranje projekata iz oblasti zaštite okolice

Predstavnici uduženja građana, javnih preduzeća i privrednih društava u privatnom vlasništvu danas su u Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona potpisali ugovore o dodjeli sredstava za sufinansiranje projekata iz oblasti zaštite okolice. Radi se o namjenski prikupljenim sredstvima u Budžet TK čija je namjena i trošenje unaprijed definisano Zakonom o Fondu za zaštitu okoliša FBiH.

Ukupna vrijednost ugovora za privredna društava u privatnom vlasništvu koja imaju sjedište, obavljaju djelatnost i realiziraju projekte na području Tuzlanskog kantona, a koja su kandidovala projekte iz oblasti zaštite okolice radi dodjele sredstava, iznosi 250.000,00 KM.

Ugovore u ukupnoj vrijednosti 149.949,00 KM potpisala su i javna preduzeća koja imaju sjedište, obavljaju djelatnost i realiziraju projekte na području Tuzlanskog kantona. Za podršku projekata međuopćinskog upravljanja otpadom odobreno je ukupno 124.700,00 KM, a za 29 uduženja ukupna vrijednost ugovora iznosi 74.999,00 KM.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*