U subotu svi u akciju za Ekopsihijatriju u Tuzli

U organizaciji Klinike za psihijatriju UKC Tuzla i Udruženja psihijatara TK  19. marta  održat će se akcija čišćenja i uređenja pristupne zone do Klinike za psihijatriju.

Organizatori žele urediti prostor oko Klinike za psihijatriju i stvoriti uslove za izgradnju i uređenje eko-parka koji će biti na raspolaganju svim građanima.

Akciju pod motom “Svi u akciju za Ekopsihijatriju” podržali su Grad Tuzla, Mjesna zajednica Solina, omladinske i studentske organizacije, Eko-zeleni i Korisnička udruženja TK.

Načelnik Klinike za psihijatriju Izet Pajević, gostujući u jutarnjem programu RTV7, naglasio je koliko je pozitivan uticaj prirode na psiho – fizičko zdravlje. Radi se o svjetskom trendu ˝ekopsihijatriji˝ koja podsjeća na značaj boravka u zelenoj okolini u svrhu podizanja mentalnog zdravlja.

Pozvao je građane da se u subotu u 9 sati pridruže brojnim volonterima i daju svoj doprinos ovoj značajnoj akciji. Osim dobre volje potrebno je ponijeti odgovarajući alat i prikladno se obući za akciju čišćenja 80 duluma zapuštenog zemljišta.

Bit će ovo prvi korak velikog projekta koji će se odvijati u etapama, kako bi na kraju građani na raspolaganju imali veliki eko-park, mjesto u gradu koje će služiti za relaksaciju i liječenje svakodnevnog stresa uz pomoć prirode.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*