Princ Čarls se sastao sa predsjednikom Srbije

Princa od Velsa i vojvotkinju od Kornvola ispred ulaza u Predsjedništvo Srbije dočekali su Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom.

Pošto su pozirali fotoreporterima ispred zastava Srbije i Velike Britanije, predsjednik Nikolić i princ Čarls povukli su se na razgovore.

Kako je ranije najavljeno, predsjednik Srbije pokloniće britanskom princu Čarlsu sabrana djela Vilijema Šekspira, fotomonografiju o hrišćanskom naslijeđu Kosova i Metohije i drvorez sa motivima Hilandara, saopšteno je danas iz Predsjedništva Srbije.

Nikolić će princu od Velsa pokloniti ćirilično izdanje Šekspirovih dijela na biblijskom papiru, sa dodatkom radova engleskog pisca koja do sada nisu bila objavljivana na srpskom jeziku.

Među protokolarnim poklonima su i fotomonografija na engleskom jeziku “Hrišćansko nasleđe Kosova i Metohije” kao i umjetnički ručni rad drvorez Marije Jovanović “Srpsko srednjevekovno nasleđe” sa motivima Hilandara.

Čarlsova supruga Kamila od predsjednika Srbije će dobiti ogledalo sa ramom u drvorezu sa motivima pirotskog ćilima.

Poslije susreta u Predsjedništvu princ Čarls i Nikolić će zajedno položiti vijence na Spomen-kosturnicu oslobodilaca Beograda i na Vojnom groblju Komonvelta.

(B92)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*