Potpisan sporazum o saradnji policijskih agencija u BiH

Bilateralni Sporazum o međusobnom pružanju pomoći i operativnoj saradnji policijskih agencija u BiH, koji će omogućiti efikasniju borbu protiv svih vrsta kriminala, potpisan je danas u službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Sarajevu.

Sporazum su potpisali SIPA i Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona, MUP Posavskog kantona, MUP Tuzlanskog kantona, MUP Zeničko-dobojskog kantona, MUP Bosansko-podrinjskog kantona, MUP Srednjebosanskog kantona, MUP Zapadnohercegovačkog kantona i MUP Kantona Sarajevo, dok će Sporazum sa MUP-om Hercegovačko-neretvanskog kantona i MUP-om Kantona 10 biti potpisan početkom naredne sedmice.

Potpisnici Sporazuma kazali su kako je za uspješnu borbu protiv svih oblika kriminala i efikasnije suprotstavljanje aktuelnim sigurnosnim izazovima značajna saradnja policijskih organa na svim nivoima u BiH, u skladu sa zakonom propisanim nadležnostima.

Direktor SIPA-e Perica Stanić potpisao je 29. decembra 2015. godine Sporazum o međusobnom pružanju pomoći i operativnoj saradnji policijskih agencija u BiH sa MUP Republike Srpske, Federalnom upravom policije i Policijom Brčko distrikta BiH, nakon čega je inicirano potpisivanje Sporazuma i sa kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*