Beograd: Princ Charles i vojvotkinja Camilla kod predsjednika Srbije

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić primio je danas britanskog prijestolonasljednika princa Charlesa i njegovu suprugu Camillu, vojvotkinju od Cornwalla.

Nakon prijema u zgradi Predsjedništva, predsjednik Srbije i princ od Walesa   položili su vijence kod Spomen kosturnice branitelja Beograda i na Vojnom groblju Commonwealth.

Princ od Walesa i njegova supruga, vojvotkinja od Cornwalla, doputovali su danas u Beograd u 11.30 sati, a na aerodromu su ih, uz prisustvo svečane garde i uz tradicinalne srpski običaje – pogaču i sol, dočekali premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsjednica Narodne skupštine Maja Gojković.

Tokom dvodnevne posjete imat će niz susreta, a jedino javno obraćanje princa Charlesa bit će drugog dana na prijemu u Narodnoj skupštini.

Britanski ambasador u Beogradu Denis Keefe dolazak prinčevskog para objašnjava kao “najznačajniji posjet iz Ujedinjenog Kraljevstva još od 1978. godine”, kad je princ Charles posljednji put boravio u Beogradu.
Princ od Walesa i vojvotkinja od Cornwalla su već boravili u Hrvatskoj, a do 19. marta će posjetiti i Kosovo i Crnu Goru.
Princ od Walesa je posljednji put boravio u Beogradu 1978. godine, a na Kosovu je bio 1999. godine. Posljednji put je s vojvotkinjom od Cornwalla bio u regiji 2007. godine kada su posjetili Bosnu i Hercegovinu, javlja Tanjug.

(Tanjug/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*