Pivara Tuzla nastavlja sa investicijama, stigla nova nagrada za kvalitet

Danas je u Pivari Tuzla održana press konferencija, na kojoj je bilo riječi o najavljenom povećanju akciza na pivo i gorivo, ostvarenim rezultatima preduzeća u 2015., i planiranim investicijama u ovoj godini. Pored ovoga najavljena je i nova nagradna igra, koja počinje za dva dana.

Najavljeno povećanje akciza za 0,15 KM po litri piva, ugrozit će prodaju i poslovanje domaćih proizvođača a time i smanjiti uplate u budžete, istaknuto je na press konferenciji. Kako je kazao Fahrudin Salihović direktor Pivare Tuzla, prijedlog je donesen bez konsultacija proizvođača i nije dio strategije o akcizama u Bosni i Hercegovini. Takođe je naveo da se u Reformskoj agendi navodi, da bilo koje povećanje indirektnih poreza može doći, tek nakon što se iscrpe mogućnosti uštede u javnoj potrošnji ili unaprijeđenja naplate prihoda.

Kada je riječ o investicijama Pivare Tuzla one se nastavljaju u ovog godini, i to u iznosu od oko 2,5 miliona KM. Već je završeno uređenje unutrašnjosti kruga fabrike, što se odnosi na regulisanje padine brda Gradina. Time se dobilo na boljoj iskorištenosti prostora, kao dobra osnova za nastavak gradnje potrebnih objekata za skladištenje, i ugradnju prečistača za otpadne vode, što je prema najsavremenijim ekološkim standardima. Direktor Salihović je istakao nastavak trenda izvoza, te da nakon Turske počinje prodaja njihovih proizvoda u Kuvajtu i Saudijskoj Arabiji.

Kvalitet proizvoda Tuzlanske pivare nije ostao nezapažen. Brend „Tuzlanski pilsner“ dobitnik je internacionalne nagrade za kvalitet, koja će im zvanično biti uručena u Parizu 9.maja ove godine.

Na održanoj press konferenciji najavljena je i nova SMS nagradna igra „Pilsner nagrađuje“, koja počinje 20.marta i trajat če do 20.avgusta. Pripremljen je bogat fond nagrada, a glavni dobitak je automobil Škoda Fabia.

(RTV7)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*