OŠ „Sjenjak“ i „Eko zeleni“ TK zajednički obilježili Svjetski dan voda

Javna ustanova Osnovna škola „Sjenjak“ Tuzla i Ekološki savez „Eko zeleni“ Tuzlanskog kantona, organizovali su danas zajedničko obilježavanja 22.marta Svjetskog dana voda.

Okrugli sto pod nazivom „Bez vode nema života“, za cilj je imao da kroz ekološko-pedagoški program podigne svijest o značaju vode. Nakon uvodnih obraćanja predstavnika ekoloških udruženja, nadležnih institucija i ustanova, učenici nekoliko osnovnih škola iz Tuzle su kroz pripremljenu prezentaciju i program, podsjetili na pozitivna iskustva i stavove o vodi.

Kako je rečeno ovom prilikom, mladi danas o značaju vode uče kroz redovne nastavne planove i programe i časove odjeljenske zajednice, pa se može reći da su dovoljno ekološki osvještena. Ovakav vid vannastavnih aktivnosti je ocijenjen pozitivnim, jer ima veliku ulogu u dodatnom jačanju ekološke svijesti kod djece.

Podsjećamo, Opšta skupština UN-a je rezolucijom od 22. februara 1993.godine odlučila, da se 22. mart svake godine obilježi kao Svjetski dan voda. Na taj dan diljem svijeta, skreće se pažnja na probleme vezane za vodu i vodne resurse, te na nedostatak čiste i pitke vode u svijetu.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*