Vlada TK utvrdila izmjene i dopune Zakona o inspekcijama TK

Vlada TK danas je utvrdila Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o inspekcijama TK. Izmjene predviđaju, između ostalog, zapošljavanje inspektora za poljoprivredu, kao i još nekoliko novina koje bi trebale poboljšati rad kantonalnih inspektora. Jedna od njih podrazumijeva i uvođenje kategorije pripravnosti za inspektore, koji će na teren biti dužni izaći u svako doba dana ili noći ukoliko to od njih nadležni zatraže.

Zbog velikog broja prigovora i prijedloga koji su stigli iz nekoliko opština i Grada Tuzle, Vlada je, na prijedlog resornog ministarstva utvrdila i novi nacrt Zakona o  značajnim datumima, događajima i ličnostima na području TK. Uz prethodno predloženih šesnaest značajnih događaja, spisku su dodana još četiri: Bitka na Brčanskoj Malti – 15.maj, Dan odbrane Sapne – 6.maj, Dan oslobođenja Vijenca 11.maj i Dan odbrane Teočaka – 16.juni.

Vlada je donijela i Odluku o prihvatanju teksta Sporazuma o saradnji na sprovođenju državnog projekta „Zatvaranje kolektivnih centara kroz omogućavanje javnih stambenih rješenja“, koji će biti realizovan u saradnji sa Tuzlom i Srebrenikom, te razmotrila Informaciju o prihodima i stepenu naplate po ugovorima o koncesiji iz nadležnosti Ministarstva industrije, energetike i rudarstva TK.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*