Meteoalarm izdao narandžasto upozorenje zbog intenzivnih padavina

Meteoalarm je za danas izdao narandžasto upozorenje zbog intenzivnih padavina koje se očekuju u većem dijelu Bosne i Hercegovine.Tokom dana,u nizinama centralne i istočne Bosne, kiša bi mogla preći u susnježicu i snijeg. U Hercegovini uz kišu su mogući i pljuskovi s grmljavinom.

Očekivana količina padavina iznosit će od 30 do 50 litara po metru kvadratnom, lokalno i više od 50 litara po metru kvadratnom. U višim područjima moguće je povećanje sniježnog pokrivača.

Vjetar u Bosni umeren sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjeren do pojačan jugoistočni. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu od 6 do 9 stepeni.Najviša dnevna temperatura od 2 do 8, a na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme s kišom. Krajem dana i tokom večeri kiša može preći u susnježicu. Jutarnja temperatura iznosit će oko 1, a dnevna oko 5 stepeni.

Narandžasti meteoalarm upozorava da su prognozirane opasne vremenske pojave, takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*