Na jezeru Modrac KUP jadransko-podunavskih zemalja u sportskom ribolovu

Tuzla i Lukavac bit će od 26. do 29. juna domaćini Devetog kupa jadransko-podunavskih zemalja u sportskom ribolovu “Modrac 2014”.

Ribolovci iz regiona takmičit će se na obalama jezera Modrac u lovu ribe udicom na plovak u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Zvanično otvaranje bit će upriličeno u petak, 27. juna u 18 sati u Sportsko-kulturnom centru Mejdan u Tuzli, dok je takmičarski dio planiran za posljednja dva dana turnira.

Organizator ovog velikog takmičenja, na kome će sudjelovati devetnaest ekipa iz regiona, bit će Sportsko-ribolovni savez Bosne i Hercegovine, a tehnički organizator Sportsko-ribolovno društvo Rudar-Kreka.

Iz Organizacionog odbora je najavljeno da će, između ostalih, na takmičenju sudjelovati ekipe iz Srbije (Šumadija Kragujevac, Ribolovac Novi Sad, Čigra Debox Kruševac), Slovenije (Redeče, Ptuj, Brežice i Maribor), Hrvatske (Bjelka GME Sunja, Interland Varaždin, Sveti Petar Zagreb), dok će bosanskohercegovačke ekipe predvoditi domaćin Rudar-Kreka Tuzla, te ekipa Sarajevo 1906 iz Sarajeva.

S obzirom na to da će takmičenje biti organizovano na izuzetno pristupačnom terenu na Plaži jezera Modrac, zainteresirana publika moći će uživati u vještinama velikih svjetskih majstora ribolova.

Takmičarski dio će trajati po četiri sata, 28. i 29. juna, prenosi Bosanska medijska grupa.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*