Univerzitet u Tuzli domaćin „Balkanijade Tuzla 2016.“

Povodom 40 godina postojanja i rada Univerziteta u Tuzli, Unija studenata u partnerstvu sa Centrom za sport Univerziteta u Tuzli, od 1. do 3.aprila ove godine organizuju sportsku manifestaciju „Balkanijada Tuzla 2016.“.

Ova manifestacija će na jednom mjestu okupiti preko 250 studenata iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, te sa sedam univerziteta iz Bosne i Hercegovine. Na održanoj press konferenciji je istaknuto, da manifestacija ima veliki značaj za razvoj sporta na univerzitetima, te da će doprinijeti povezivanju i saradnji univerziteta regiona. Kako je kazala Irma Ramić sekretar Unije studenata Univerziteta u Tuzli i PR manifestacije, studenti će se takmičiti u fudbalu, košarci, odbojci i stonom tenisu, i to u Univerzitetskoj dvorani, stadionu Tušanj i Fakultetu za tjelesni odgoj i sport.

Nedžad Hodžić predsjednik Unije studenata Univerziteta u Tuzli je kazao, da je ideja o organizovanju „Balkanijade Tuzla 2016.“ nastala  prije nekoliko godina. Prošlogodišnje učešće na „Studentskim danima kulture i sporta“ u Sarajevu, na kojim je tuzlanski Univerzitet dominirao u rezultatima, potaklo ih na organizaciju već ove godine.

Svečano otvaranje „Balkanijade Tuzla 2016.“ biće u petak 1.aprila od 19 sati i 30 minuta u Univerzitetskoj dvorani, gdje će se pored kulturno zabavnog programa, odigrati prijateljska utakmica između zaposlenika Univerziteta u Tuzli i zakonodavne vlasti Tuzlanskog kantona.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*