Prof. dr. Aida Crnkić v.d. rektora Univerziteta u Tuzli

Senat Univerziteta u Tuzli, na danas održanoj vanrednoj sjednici, donio je Odluku za raspisivanje konkursa za izbor rektora ove visokoškolske ustanove a za vršioca dužnosti do izbora rektora, imenovana je dr.sc. Aida Crnkić, redovni profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu, saopćili su sa Univerziteta u Tuzli.

Dosadašnji rektor Univerziteta u Tuzli prof.dr. Enver Halilović na lični zahtjev razriješen je sa dužnosti rektora zbog nedavnog imenovanja za direktora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta.

„Nažalost rektor Halilović odlazi na drugu funkciju, a moje prihvatanje v.d. rektora Univerziteta u Tuzli znači nastavak rada koji je započeo rektor Halilović“, kazala je prof. dr. Aida Crnkić.

„Svjesno sam se opredijelio za novu dužnost jer vjerujem da sa novog mjesta mogu učiniti dosta za razvoj visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini u cjelini. Visoko obrazovanje kao takvo je osnovni resurs razvoja i budućnosti. Bez univerziteta, odnosno visokog obrazovanja društvo znanja nije moguće.  Želim da istaknem da me raduje činjenica da je kolegica prof.dr. Aida Crnkić izabrana za v.d. rektora Univerziteta u Tuzli, koja je u svom dosadašnjem radu pokazala poštovanje prema akademskoj zajednici i Univerzitetu u Tuzli. Sasvim sam siguran da će se i daljni put razvoja Univerziteta odvijati dobro“, kazao je dosadašnji rektor Univerziteta u Tuzli prof.dr. Enver Halilović.

(RTV7/Univerzitet u Tuzli/

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*