JU “Naše dijete” Tuzla: Počela realizacija programa obaveznog predškolskog odgoja za 2016.

Od danas se na na području Tuzlanskog kantona realizira obavezan predškolski odgoj  za djecu koja od septembra 2016. godine kreću u prvi razred, a do sada nisu imala priliku boraviti u predškolskoj ustanovi.

U skladu sa Zakonom o predškolskom odgoju TK realizacija obaveznog predškolskog odgoja započela je prošle godine i već tada je za područje grada Tuzla realizovan stopostotni obuhvat. U realizaciju je uključeno 628 djece sa područja grada Tuzle, a nastava se izvodi  na lokacijama u 20 osnovnih škola na području Tuzle. Za osnovne škole Mejdan , Tušanj i Jala nastava se izvodi u prostorijama Javne ustanove “Naše dijete”.

Posebna važnost realizacije obaveznog vida jeste da se na ovaj način predškolski odgoj približio mjesnim zajednicama koje u svojoj blizini nemaju predškolsku ustanovu , pa će i djeca iz Gornje Tuzle, Mramora, Lipnice , Bukinja, Kiseljaka, Mihatovića i drugih udaljenih mjesnih zajednica imati mogućnost da budu uključena u organizovani predškolski odgoj i brže  lakše prihvate  prve đačke obaveze koje ih čekaju u septembru mjesecu. Realizacija ovih aktivnosti traje do 10. juna.

Za područje grada Tuzle nosilac aktivnosti je Javna ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje”Naše dijete”, koja  uz stručan kadar  realizuje planirane programske sadržaje.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*