Vučić: Suprotstavit ću se politici Šešelja, velika Srbija nije politika budućnosti

U Beogradu je održana sjednica Vlade Srbije nakon čega je konferenciju za medije održao premijer Aleksandar Vučić, koji je kazao da je cilj Haga bio da dođe do pomirenja, a taj sud nije ispunio taj osnovni cilj i samo je zabijao eksere u kovčeg usnulog Balkana, prenosi bh. novinska agencija Patria. On je komentirao i oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju.

Vučić je rekao da nema probleme sa Vojislavom Šešeljem već sa njegovom politikom čemu će se žestoko suprotstaviti.

– Baš kada otvaramo nova poglavlja sa EU i kada smo uspjeli da smanjimo deficit… u tom trenutku uslijedila su nova turbulentna politička dešavanja. Srbija je na raskrsnici, političkoj, ekonomskoj i moralnoj. Poslije godina pojedenih ratovima, pljačkaškim privatizacijama, korupcijom i recesijom, uspjeli smo da zaustavimo dalji pad zemlje i podignemo ugled kako u regionu, tako i u svijetu – rekao je Vučić.

On je pozvao građane da razmisle da li žele stabilnost ili povratak u neko vrijeme koje je davno prošlo.

Vučić je još rekao da “ćemo mi građani Srbije teško doživjeti da drugi poštuju naše žrtve kao što ih mi poštujemo” i, kako je rekao, moramo da naučimo da naše suze imaju roditelje samo u našoj zemlji i “ostaje nam da pamtimo naše žrtve, da im se poklonimo i tu je naša obaveza da budemo drugačiji od onih čije pridike slušamo svakog dana”.

– Naša obaveza je da budemo drugačiji od onih koji nam drže pridike i da poštujemo i muslimanske i hrvatske žrtve i da tuđi bol razumijemo kao bol naših majki – rekao je premijer.

On je poručio i da će sve da učini za stabilnost regiona i poručio da će ići u najavljenu posetu Mostaru polovinom aprila.

(NAP)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*