Beograd, 1. aprila 2016 - Premijer Srbije Aleksandar Vucic govori na danasnjoj konferenciji za domace i strane novinare u Vladi Srbije. FOTO TANJUG / TANJA VALIC / bb

Kosovo: Bačena bomba na dvoranu gdje treba da govori Vučić

Na sportsku dvoranu u Zubinom Potoku na Kosovu, u kojoj danas treba da govori premijer Srbije Aleksandar Vučić, rano jutros bačena je bomba i pucano je iz automatskog oružja, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

On je novinarima u Leposaviću rekao da je u eksploziji oštećen jedan automobil, kao i da su pronađene čahure automatskog naoružanja, dodavši da se današanja Vučićeva posjeta Kosovu za sada odvija po planu.

“Konačna odluka biće donijeta u dogovoru sa našim specijalnim snagama bezbjednosti, koje su ovdje razmještene”, kazao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Planirano je da posjeta premijera Kosovu počne obilaskom pogona rudnika Trepča flotacija u Leposaviću.

Vučićeva posjeta Kosovu prvobitno je bila planirana za 27. februar, ali je odložena. Samo dan prije najavljene posjete u kosovskom parlamentu za predsednika Kosova izabran je Hašim Tači.

Vučić, prema planu posjete, treba da obiđe i manastir Banjsku, Kosovsku Mitrovicu, Gazivode, a posjeta treba da se završi mitingom u Zubinom Potoku.

Posjetu premijera organizovano prati veliki broj medijskih ekipa. Ipak, kako je planirano, Gazivode će sa premijerom moći da obiđu samo ekipe novinske agencije Tanjug, Radio-televizije Srbije i TV Most.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*