UIO RC Tuzla: Oduzeta krijumčarena roba

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH u Regionalnom centru Tuzla privremeno su oduzeli raznu robu u vrijednosti 141.380,00 KM.

Ovo je rezultat aktivnosti koje su službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja provodili na terenu u periodu od 26. maja do 25. juna, saopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

U spomenutom periodu službenici UIO u regionalnom centru Tuzla provodili su aktivnosti na suzbijanju prodaje robe koja je prokrijumčarena u Bosnu i Hercegovinu i to na području općina Bijeljina, Bratunac, Lukavac, Gradačac i na području Brčko Distrikta BiH.

U aktivnostima na terenu pronađena je roba stranog porijekla. Za spomenutu robu nije postojala dokumentacija o nabavci, odnosno dokazi da je prošla carinsku proceduru, te da su u skladu sa zakonom za tu robu plaćene uvozne dažbine.

Kako ističu iz UIO BiH, somenuta roba se većinom odnosi na razne tekstilne proizvode, tepihe, obuću, igračke, nakit, dioptrijske naočale, satove, potrošni materijal za kompjutere, polovna vozila, itd.

Ukupna tržišna vrijednost oduzete robe iznosi 141.380,00 KM.

Protiv pravnih i odgovornih osoba UIO je pokrenula postupke pred nadležnim pravosudnim organima.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*