Tuzlaci se prisjećaju 4. aprila 1992. godine

Tuzlaci se danas prisjećaju 4. aprila 1992. godine, datuma početka pružanja tuzlanskog otpora agresiji na BiH.

Tim povodom je položeno cvijeće na spomen obilježjima na Slanoj banji u znak sjećanja na žrtve rata , položen vijenac na spomen ploču zgrade Kaleidoskopa, mjesta gdje je prije 24 godine donesena ispravna odluka odbornika tadašnje Skupštine opštine Tuzla o odbrani grada. Potom je upriličena svečana sjednica GV Tuzla.

Današnji dan, građani MZ Jala, Mosnik, Mejdan i Sjenjak obilježavaju kao Dan MZ. Tim povodom su predviđena polaganja cvijeća na spomen obilježjima u tim gradskim područjima, kao i čitanja prigodnih referata, te druženja sa građanima. Centralna  svečanost za sve MZ u povodu 4. aprila održana je u MZ Mosnik, gdje je obilježena i  godišnjice osnivanja Prve manevarske čete MUP-a Republike BiH-Stanice javne bezbjednosti Tuzla 1992.godine.

U povodu 4.aprila svečano će biti i na Husinu gdje će gradske vlasti, predstavnici MZ i građani obilježiti završetaka radova  na rekonstrukciji puteva na ovom području u ukupnoj dužini 3.000 metara. Ovom novom saobraćajnicom povezuju se naselja Cerik, Ankovica, ulice  Husinske bune , 27.juli , Bone Markovića i Cerovi 2.

(RTV7)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*