Vijeće ministara BiH o prekograničnom prometu opasnog otpada

Sjednica Vijeća ministara BiH biće održana  u Sarajevu, a na dnevnom redu je između ostalog, Prijedlog odluke o uslovima prekograničnog prometa opasnog otpada .

Na dnevnom redu biće, između ostalog, Nacrt zakona o poštanskim uslugama BiH, Nacrt sporazuma o saradnji u oblasti obrazovanja između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva obrazovanja Narodne Republike Kine za period 2016 – 2019. godine, te Nacrt osnova za pokretanje postupka pristupanja BiH Protokolu o izmjenama i dopunama Međunarodne konvencije o pojednostavljenju i usklađivanju carinskih postupaka – novi tekst, saopćila je Služba za informisanje Vijeća ministara BiH.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o imenovanju Vijeća za nauku BiH, Prijedlog odluke o uslovima prekograničnog prometa opasnog otpada u skladu s Konvencijom o kontroli prekograničnog kretanja opasnih otpada i njihovom zbrinjavanju, Informacija o nestalim osobama u BiH i mišljenje o inicijativi ICMP-a o preuzimanju nadležnosti od Vijeća ministara BiH i Davanje saglasnosti za imenovanje nerezidentnog vojnog atašea Islamske Republike Iran za BiH, sa sjedištem u Zagrebu.

Ministri će razmatrati i Prijedlog mišljenja na Prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*