Svečano obilježen 04. april i u MZ Husino

Obilježavanje 04. aprila, datuma kada je 1992. Skupština opštine Tuzla donijela Odluku o organizaciji i pružanju otpora agresiji na Bosnu i Hercegovinu na području Tuzle upriličen je i u MZ Husino. Predstavnici Grada Tuzle, vijećnici Gradskog vijeća, predstavnici ove mjesne zajednice te mještani, položili su cvijeće na spomen obilježjima i odali počast žrtvama rata.

Obilježavanje značajnog datuma u novijoj historiji Tuzle bila je prilika i da se svečano ozvaniči završetak radova na rekonstrukciji puteva u ovoj mjesnoj zajednici, u ukupnoj dužini od 3000 metara. Riječ je o novim saobraćajnicama u ulicama Cerik, Ankovica, Husinske bune,  27. Juli, Bone Markovića i Cerovi 2. Realizacijom ovog projekta riješen je najakutniji problem u MZ Husino – loše saobraćajnice.

Počela je i realizacija izgradnje kanalizacione infrastrukture, do sada je urađena jedna trećina posla, a mještani očekuju da će i ovaj problem biti riješen za dvije do tri godine.

Ono što bi se također moglo realizovati u bliskoj budućnosti je toplifikacija što bi u mnogome olakšalo život stanovnicima jedne od izuzetno naseljenih tuzlanskih rubnih mjesnih zajednica.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*