Nitko u trenutku otvaranja rupe na Slavonskoj aveniji u Zagrebu nije stradao

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetio je veliku rupu koja se jučer navečer otvorila na križanju Slavonske avenije i Marohnićeve ulice i Vrbika XIII, javlja Anadolu Agency (AA).

Gotovo deset metara široka i nešto manje duboka rupa otvorila se sinoć prije 21 sat na jednoj od najprometnijih zagrebačkih ulica, na Slavonskoj aveniji, i to na sred križanja sa Marohnićevom i XIII Vrbikom.

Srećom, nitko u trenutku otvaranja rupe nije stradao, a djelatnici zagrebačkih cesta odmah su reagirali na dojavu i ogradili kolnik oko rupe.
Promet Slavonskom avenijom danas teče usporeno, po jednim trakom u oba smjera.

Gradonačelnik Milan Bandić izjavio je kako će se raditi maksimalnim kapacitetom u tri smjene kako bi se rupa što prije sanirala i promet vratio u normalu. Trenutno je uz bager na sanaciji rupe aktivno i nekoliko radnika zagrebačkih cesta.

Prema neslužbenim tvrdnjama lokalnih mješata, postoji opasnost od urušavanja slične rupe na drugoj strani kolnika Slavonske avenije, no to je gradonačelnik Bandić demantirao.

Rupa je nastala zbog dugogodišnjeg djelovanja podzemnih voda i zbog propadanja infrastrukturnih kanala.

„Dana 04.04.2016. godine u večernjim satima, prema dojavi o otvaranju rupe na prometnici na križanju Slavonske i Vrbika, ekipe Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o. izašle su na teren te je utvrđeno da se radi o urušenju tjemena kolektora profila 80/120 na spoju sa glavnim kolektorom u Slavonskoj aveniji profila 400/333. Predmetni objekti građeni su sredinom prošlog stoljeća betoniranjem na licu mjesta“, službeno je priopćeno iz Vodoopskrbe.

Prije dvije godine u Marohnićevoj ulici, nekoliko desetaka matara dalje otvorila se također rupa u cesti, šira i plića od ove.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*