Savez demobilisanih boraca TK spreman za obilježavanje 24. godišnjice formiranja Armije RBiH

15. aprila bit će obilježana 24. godišnjica  formiranja Armije R BiH.Tim povodom Savez demobilisanih boraca TK svake godine pa tako i ove prigodnim  aktivnostima obilježava ovaj značajan historijski datum.

Ovogodišnji program predstavljen je na press koju je organizovao Savez demobilisanih boraca TK. Prvog aprila upriličena je posjeta socijalno ugroženih demobilisanih boraca i njihovih porodica na području općine Gradačac, gdje im je uručena jednokratna novčana pomoći i prehrambenih paketi.

Ovom akcijom zvanično je počelo obilježavanje godišnjice formiranja Armije RBiH, istakao je između ostalog Niaz Hodžić predsjednik Saveza demobilisanih boraca TK.

Centralna svečanost za TK, bit će održana u petak 15. aprila u Gradačcu i obuhvatit će nekoliko aktivnosti.Tako je između ostalog planirano polaganje cvijeća na centralnom spomen obilježju u centru Gradačca, svečana akademija  te sportska takmičenja u malom nogometu, šahu i stonom tenisu.

Organizacioni odbor Saveza demobilisanih boraca TK, donio je odluku o održavanju humanitarne akcije dobrovoljnog darivanja krvi, koja će biti održana 13. aprila na UKC-u Tuzla.

Uz najavljene aktivnosti bit će održan i okrugli sto o temi „Uloga i značaj Armije RBiH u odbrani“ s posebnim akcentom na  zahtjeve donošenja  novog Zakona o pravima demobilisanih boraca, koji iz godine u godinu žive u izuzetno teškoj situciji, zaključeno je na press konferenciji.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*